0

Onze favoriete torens in Nederland (van de Domtoren tot de Euromast)!

Ons land kent een hoop mooie torens. Vrijwel elke stad of dorp heeft wel een of meerdere ‘iconen’ waaraan je de stad herkent en waar de inwoners een trots gevoel bij krijgen. Neem nou de Domtoren in Utrecht of de Euromast in Rotterdam. Elke Utrechter of Rotterdammer, maar ook elke niet-Utrechter of niet-Rotterdammer kent deze iconen en linkt het met de betreffende stad.

Domtoren

We trappen af met de Domtoren. Wie kent de Domtoren niet? De iconische toren uit Utrecht én symbool van de stad is met zijn 112,32 meter de hoogste kerktoren van Nederland. Aan de voet van de imposante Domtoren ligt de oorsprong van Utrecht, het Domplein. Bovenop de Dom heb je een schitterend uitzicht over de stad Utrecht. Momenteel staat de Domtoren volledig in de stijgers, maar niet getreurd, rond de zomer van 2024 zou de restauratie afgerond moeten zijn.

Domtoren Utrecht

Euromast

Een van dé iconen van Rotterdam en een prominente uitkijktoren op de skyline van Rotterdam. Met 185 meter is de Euromast de hoogste toren van Nederland (begaanbaar voor publiek). Een favoriet icoon van iedere Rotterdammer, maar ben je op stedentrip naar Rotterdam? Dan mag een bezoekje aan de Euromast niet ontbreken. Al ruim 60 jaar kan je vanaf het observatiedeck genieten van een schitterend uitzicht over Rotterdam, daarnaast is er een restaurant en zijn er zelfs suites om te overnachten!

De Euromast Rotterdam

Martinitoren

In het noorden van het land, in het mooie Groningen, staat een volgende favoriet van ons: de Martinitoren! Als je Groningen bezoekt, zie je de Martinitoren al van ver, het icoon en een bepalend beeld van de skyline van Groningen. De Martinitoren is te beklimmen, maar reken niet op een lift, maar op een aardige work-out. De beklimming wordt wel beloond met een schitterend uitzicht over de stad Groningen.

Martinitoren Groningen

Peperbus

Heb je het over Zwolle, dan heb je het over de Peperbus! Met recht de trots en het symbool van de mooie stad Zwolle. De toren is maar liefst 75 meter hoog en ook deze toren is te beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de stad. Een belangrijk onderdeel van de skyline van Zwolle.

Peperbus Zwolle

Grote Kerk Breda

De Grote Kerk van Breda mag absoluut niet ontbreken in ons lijstje. Een van de eerste iconische torens die wij als City Shapes zijnde ontworpen hebben en aanbieden als mooie houten wanddecoratie. De Grote Kerk Breda is een waar icoon van de stad, en tevens één van de vier topmonumenten van Brabant. De toren is te vinden in het hart van de stad en het belangrijkste onderdeel van de skyline van Breda.

Grote Kerk Breda

Iconen van City Shapes

Ben je net als ons fan van een van deze torens? Wij verkopen met onze Iconen collectie de mooiste iconische gebouwen en monumenten van steden en dorpen. De in de blog besproken iconen zijn hier te vinden:

Naast deze iconen bieden we nog veel meer aan. Van bruggen tot stadions en vele andere iconische gebouwen of monumenten. Daarnaast zijn de belangrijkste iconen uiteraard ook vertegenwoordigd op onze houten skylines. Staat je favoriete icoon van je stad of dorp er nog niet tussen? Neem zeker contact op via info@cityshapes.nl!

Afrekenen

is zojuist toegevoegd aan je winkelwagen

Items

Totaal 0,00

Afrekenen