0

Stadions in Nederland: Onze favorieten!

Nederland is rijk aan een hoop iconische stadions. In deze blog bespreken we onze persoonlijke favorieten. Van de Kuip tot het Rat Verlegh Stadion en van de Grolsch Veste tot het Philips Stadion.

Onze top 10 voetbalstadions

10. AFAS Stadion (AZ Alkmaar)

We trappen onze lijst af met het AFAS Stadion in Alkmaar, het voetbalstadion van AZ Alkmaar. Het stadion heeft een capaciteit van 19.478 toeschouwers en werd in 2006 geopend als opvolger van de Alkmaarderhout. Het stadion is recentelijk gerenoveerd, met een nieuw dak en LED verlichting.

AFAS Stadion AZ Alkmaar

9. Parkstad Limburg Stadion (Roda JC Kerkrade)

De volgende op onze lijst is het Parkstad Limburg Stadion, het stadion van Roda JC Kerkrade. Het stadion met misschien wel de mooiste en meest iconische lichtmasten op de Nederlandse velden. Ook is het stadion iconisch vanwege de golvende dakplaten. Combineer dit met de fanatieke aanhang en de grote regionale betekenis en het Parkstad Limburg Stadion is met recht een icoon!

Parkstad Limburg Stadion Roda JC

8. Abe Lenstra Stadion (SC Heerenveen)

De thuisbasis van SC Heerenveen, het Abe Lenstra Stadion. Vernoemd naar de legendarische voetballer Abe Lenstra. Met de bekende tribune met de Friese vlag, een sterke identiteit in de Friese gemeenschap, een opvallend stadion ontwerp waarbij vier afzonderlijke tribunes en een dak dat het grootste deel van het stadion bedekt.

Abe Lenstra Stadion Heerenveen

7. Rat Verlegh Stadion (NAC Breda)

Het iconische Rat Verleg Stadion van NAC Breda kan uiteraard niet ontbreken. Een hondstrouwe aanhang, ‘een avondje NAC’, een intieme sfeer in het stadion en een echte lokale identiteit in de Bredase gemeenschap.

Rat Verlegh Stadion NAC Breda

6. Johan Cruijff Arena (Ajax)

De Johan Cruijff Arena, vernoemd naar de grootste voetballer van Nederland, voorheen bekend als de Arena is de thuishaven van AFC Ajax. Een van de grootste clubs van Nederland. De opvallende, moderne architectuur met het beweegbare dak maakt het een uniek en geavanceerd stadion.

Johan Cruijff Arena Ajax Amsterdam

5. De Galgenwaard (FC Utrecht)

Het volgende stadion in onze lijst is de Galgenwaard. Het voetbalstadion van FC Utrecht en trots van vele Utrechters. Een begrip bij de Nederlandse voetbalsupporter en gevreesd bij tegenstanders van de club.

Galgenwaard Utrecht

4. De Adelaarshorst (Go Ahead Eagles)

Op plek 5 in onze lijst staat de Adelaarshorst. Het iconische stadion van voetbalclub Go Ahead Eagles in Deventer. Alleen al vanwege de ligging is het een iconisch en sfeervol stadion. Het is geen groot stadion, maar door historische elementen, zoals de karakteristieke hoofdtribune met staanplaatsen en lichtmasten.

Adelaarshorst stadion Go Ahead Eagles

3. Het Kasteel (Sparta Rotterdam)

Het Kasteel van Sparta Rotterdam is een zeer geliefd en historisch stadion in Rotterdam-West. Het meest iconische aan het stadion is dat het letterlijk een Kasteel is. Daarnaast staat het middenin de volkswijk Spangen.

Sparta Het Kasteel

Voetbalstadion Sparta Rotterdam

2. De Grolsch Veste (FC Twente)

De Grolsch Veste, het thuisstadion van FC Twente in Enschede is onze nummer 3. Het stadion staat bekend om zijn sfeer, met haar fanatieke aanhang op vak-P, is de ambiance altijd super. Daarnaast heeft het stadion een mooie moderne architectuur, een asymmetrisch dak en stadion in de clubkleuren van Twente: rood!

Grolsch Veste FC Twente

1. De Kuip (Feyenoord)

Het iconische stadion van Feyenoord Rotterdam. Een ware voetbaltempel en icoon van de stad. Al sinds 1937 is het voetbalstadion de thuishaven van Feyenoord, met in 1994 een grondige renovatie. De kenmerkende vorm van het dak, het trillen op de grondvesten als Feyenoord scoort, de waanzinnige sfeer, de trappen langs de buitenzijde en de iconische lichtmasten maakt voor ons de Kuip het mooiste stadion van Nederland.

De Kuip Feyenoord Rotterdam

 

Stadions van City Shapes

Wist je dat we een unieke stadion collectie in ons assortiment hebben? Zo haal je je favoriete voetbalclub letterlijk in huis met een mooie 2D stadion wanddecoratie. Of wat te denken van onze houten 3D puzzels van de mooiste voetbalstadions. Staat het stadion van je favoriete club er nog niet tussen? Neem contact op via info@cityshapes.nl en vraag het gerust aan!

Afrekenen

is zojuist toegevoegd aan je winkelwagen

Items

Totaal 0,00

Afrekenen